De WaalSchroefInjectiePaal is een mixed-in-place paalsysteem dat kan worden toegepast in zeer beperkte werkruimten.

Met dit systeem zijn hoge druk- en trek-draagvermogens te realiseren.

De Waal-Schroef-Injectiepaal is een mixed-in-place paalsysteem. Dit paalsysteem wordt volledig trillingsvrij en geluidsarm schroevend geïnstalleerd.

Door de menging van grout met zand in de draagkrachtige funderingslaag ontstaat een mixed-in-place groutlichaam met een diameter ter grootte van de schroefpunt. Het systeem kan worden toegepast in zeer beperkte werkruimten. Met dit paalsysteem zijn hoge druk- en trek-draagvermogens te realiseren. 

De paal wordt vervaardigd door het in de grond schroeven van slanke dikwandige stalen buissegmenten met een lengte van 1,20 m (standaard) of 0,80 m (optioneel). Deze buissegmenten worden aan elkaar gekoppeld met schroefkoppelingen. Het onderste buissegment is voorzien van twee schroefbladen en een uitstroomopening voor groutspecie. Gelijktijdig met het schroeven wordt door de paalpunt een groutspecie geïnjecteerd, een mixed-in-place groutlichaam wordt gevormd.

Omdat bij de Waal-Schroef-Injectiepaal gedurende het inschroeven gebruik wordt gemaakt van de gunstige effecten van de groutinjectie is er feitelijk geen beperking voor de bereikbare diepte.

Bekijk het productblad van de Waal-Schroef-Injectiepaal.

Techniekfilm WSI

Bekijk de video

Productblad Waalschroefinjectiepaal

Bekijk productblad

Bel voor informatie of mail voor een offerte

0299 - 40 34 51 aanvragen