De WaalCompactPaal kan worden geplaatst onder zeer beperkte werkruimte.

Het systeem is trillingsvrij en wordt veelvuldig toegepast ten behoeve van funderingsherstel.

De Waal-Compact-Paal is een mixed-in-place paalsysteem. Deze paal wordt schroevend geïnstalleerd, waardoor hij volledig trillingsvrij is.

Door onder druk groutspecie te injecteren, wordt een relatief zeer hoog draagvermogen gerealiseerd. Het systeem kan worden toegepast bij zeer beperkte werkruimte waardoor het systeem veelvuldig wordt toegepast ten behoeve van funderingsherstel.

De paal wordt vervaardigd door het in de grond schroeven van slanke dikwandige stalen buissegmenten met een lengte van 1,20 m (standaard) of 0,80 m (optioneel), terwijl door de paalpunt groutspecie wordt geïnjecteerd. De buissegmenten worden aan elkaar gekoppeld middels schroefkoppelingen. Bij het vervaardigen wordt in de slappe lagen een groutlichaam gevormd ter grootte van de schroefpunt van het paalsysteem, 150 à 250 mm.

Na het bereiken van het gewenste paalpuntniveau wordt de paal afgeperst waardoor in de draagkrachtige zandlaag een groutlichaam van een grotere diameter met een zeer hoge wrijvingscoëfficiënt ontstaat. Deze werkwijze maakt dit paalsysteem ook uitermate geschikt als trekpaal.

Omdat de Waal-Compact-Paal gedurende het inschroeven gebruik maakt van de gunstige effecten van groutinjectie is er feitelijk geen beperking voor de bereikbare diepte.

Bekijk het productblad van de Waal-Compact-Paal.

Techniekfilm WaalCompactPaal

Bekijk de video

Productblad Waalcompactpaal

Bekijk productblad

Bel voor informatie of mail voor een offerte

0299 - 40 34 51 aanvragen