De Waalpaal is een funderingsbedrijf gespecialiseerd in werken in beperkte ruimte en funderingsherstel.

Wij onderscheiden ons al jaren door lastige funderingsprojecten niet uit de weg te gaan, maar beet te pakken en succesvol uit te voeren.

Partner voor het hele funderingstraject

De Waalpaal is opgericht in 1911. In dit jaar wilde men water winnen uit diepere zandlagen en omdat ijzeren buizen kostbaar waren, werd bedacht om betonnen buizen met een stalen binnenbuis op elkaar te stapelen. Om de buizen de diepte in te persen, werden complete stalen balkenframes gebouwd met daarop betonnen of ijzeren ballast. Met schijven en staaldraden werd de paal als het ware de grond in getrokken. Het was daarna gauw bedacht om de buis gevuld met beton ook als draagpaal te gebruiken. Hierdoor is De Waalpaal als funderingsbedrijf gestart! Sinds 2003 is De Waalpaal een onderdeel van de Van ’t Hek groep.

De Waalpaal loopt vaak voorop in de ontwikkeling van nieuwe technieken en complexe funderingsoplossingen. Als partner zijn wij in staat om het gehele funderingstraject te verzorgen. Dus inclusief bodemonderzoek, sonderingen en een funderingsadvies.

Geavanceerde technieken gericht op kwaliteit

Door meer zorg te besteden aan de kwaliteit van onze technieken is De Waalpaal in staat om als partner betrokken te worden bij projecten in de petrochemische sector. Een vakgebied dat voorop gaat in het waarborgen van kwaliteit en veiligheid. Waar sprake is van een beperkte werkruimte in combinatie met hoge veiligheidseisen is De Waalpaal uw partner.

Door deze rol met succes te vervullen heeft De Waalpaal de afgelopen jaren ook veel werken kunnen uitvoeren langs snelwegen voor de aanleg van nieuwe kunstwerken op en langs het spoor en onder hoogspanningsmasten. De Waalpaal speelt hierbij een belangrijke rol omdat door de toepassing van nieuwe technieken, paalsystemen kunnen worden geïnstalleerd bij een beperkte werkruimte maar met een groot draagvermogen.

Een aantal aansprekende projecten zijn de renovatie van het Rijksmuseum, de uitbreiding van het Hermitage en het funderingsherstel aan Kasteel De Haar in Haarzuilens.

De Waalpaal is gevestigd op het industrieterrein Baanstee Oost in Purmerend. Wij hebben daar de beschikking over een ruime opslag van buissegmenten, een zagerij en een laswerkplaats. Ook is hier de technische dienst gevestigd. Door een eigen transportafdeling worden vanaf deze locatie materieel en materiaal naar projecten door heel het land getransporteerd.

Wij lopen voorop als het gaat om geavanceerde techniek gericht op kwaliteit. De basis van De Waalpaal is dan ook vakmanschap waardoor we in staat zijn om continu het hoge kwaliteitsniveau te borgen.

Bel voor informatie of mail voor een offerte

0299 - 40 34 51 aanvragen