De Schroef-Injectiepaal is een mixed-in-place paalsysteem en wordt volledig trillingsvrij en geluidsarm geïnstalleerd. 

Het systeem kan worden toegepast in beperkte werkruimten. 

De Schroef-Injectiepaal is een mixed-in-place paalsysteem. Dit paalsysteem wordt volledig trillingsvrij en geluidsarm schroevend geïnstalleerd.

Door de menging van grout met zand in de draagkrachtige funderingslaag ontstaat een mixed-in-place groutlichaam met een diameter ter grootte van de schroefpunt. Het systeem kan worden toegepast in beperkte werkruimten. Met dit paalsysteem zijn hoge druk- en trek-draagvermogens te realiseren.

De paal wordt vervaardigd door het in de grond schroeven van stalen buissegmenten met een variabele lengte, afhankelijk van de beschikbare werkhoogte. Deze buissegmenten worden aan elkaar gekoppeld middels een trompverbinding. Het onderste buissegment is voorzien van twee schroefbladen en een uitstroomopening voor groutspecie. Gelijktijdig met het schroeven wordt door de paalpunt een groutspecie geïnjecteerd, een mixed-in-place groutlichaam wordt gevormd.

Omdat bij de Schroef-Injectiepaal tijdens het inschroeven gebruik wordt gemaakt van de gunstige effecten van de groutinjectie is er feitelijk geen beperking voor de bereikbare diepte.

Bel voor informatie of mail voor een offerte

0299 - 40 34 51 aanvragen